Naast de musea is er veel te zien en te doen in Naarden.

Het Oude Stadhuis. In 1601 gebouwd in de Hollandse Renaissancestijl. Op de top van de trapgevel het beeld "de Moederliefde" en verder de dubbel koppige adelaar als het wapen van Naarden en de wapens van 
Holland, Prins Maurits en West-Friesland. Ook op de gevel een beeldengroep van drie figuren: Geloof, Hoop en Liefde.
Achter de fraaie ontvangsthal de Schepenkamer, zeer in trek bij trouwlustigen.
Het Stadhuis is geopend voor publiek van 31 maart t/m 30 september op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. 


De Grote of St Vituskerk. Van buiten imposant, van binnen monumentaal en adembenemend. Kijk voor openingstijden en evenementen op www.grotekerknaarden.nl 

Vestingvaart Naarden. Het rondvaartbedrijf van Naarden. Voor een prachtige tocht over het noordelijk deel van de vestinggracht en voor speciale vaartochten door het jaar heen.Het Arsenaal. Wie kent het niet? Het designcentrum 'Het Arsenaal' van Jan des Bouvrie. Maar er is meer te zien en te doen in het Arsenaal, bezoek een veelheid aan bijzondere ontwerpers en winkels en geniet van restaurant Fagel.

De Promerskazerne. Een multifunctioneel bedrijfsgebouw dat tevens een bijzonder restaurant herbergt. De kazerne is vrij toegankelijk en een wandeling door de gangen zeker waard.

Wandelen over de wallen en door de stad. In het Bezoekerscentrum kunt u een prachtige wandeling kopen (€ 1,80) die u meeneemt over de groene wallen tussen de twee grachten van Naarden en die u naast prachtige uitzichten ook inzicht geeft in de geschiedenis die hier al eeuwenlang een impact heeft. Een wandeling door de prachtige vestingstad, langs alle mooie historische bezienswaardigheden, is daar ook te koop. (€ 1,80)

Even buiten de stad ligt het prachtige Naardermeer. Het oudste natuurreservaat van Nederland en een heerlijke plek voor een wandeling of gewoon genieten van rust en ruimte in de drukte van de Randstad. Ook een prachtige vaartocht hoort tot de mogelijkheden. (www.natuurmonumenten.nl)